Z Martino Hegediš sem sprva rabila nekaj časa, da sem razumela, da so kritike in korekture zato, da se iz njih največ naučimo in se izboljšamo, ko jih upoštevamo. Ko pa sva se ujeli, je bil tečaj več kot odličen in se ji lahko samo zahvalim za ure, ki so prehitro minile.

Začeli smo pri osnovah in nato do vse težjih stvari kot so portret in figura. Všeč mi je bilo, da smo imeli tudi domače naloge in analizirali vse slike. Vsak tečajnik je bil  deležen konstruktivne analize in je izvedel kaj je za popraviti in kaj je dobro narejeno. Tudi z opazovanjem drugih izdelkov smo se veliko naučili in spoštovali konkurenco. Nikoli si nisem mislila, da bom risala realistično in začetek spodbude je bil ravno na njenem risarsko slikarskem pripravljalnem tečaju v Novem mestu, ki mi je pokazal, da če znaš dobro risati realistično, boš znal dobro risati tudi domišljijsko, saj boš točno vedel kako izgleda realizem. Priporočam jo, saj je odlična pedagoginja in učiteljica. Zna pohvaliti in tudi korigirati. Jaz sem se pripravljala na sprejemni izpit na ALUO,  vizualne komunikacije, smer ilustracija in sem z velikim trudom, upoštevanjem korektur in nasvetov Martine, z odločnostjo, garanjem uspela priti na sprejemni preizkus nadarjenosti. Opravila sem jih zelo dobro in to navkljub temu, da ne prihajam iz oblikovne šole.

Ne bo vam žal!

Živa Dvornik

P.s. Dodala mag. Martina Hegediš

Naj dodam, da je Živa Dvornik naredila sprejemni izpit na Likovni akademiji, smer ilustracija, kamor so sprejeli le 8 nadarjenih študentov, v hudi konkurenci iz cele Slovenije.