Z  Martino Hegediš sem sprva rabila nekaj časa, da sem razumela, da so kritike in korekture za to, da se iz njih največ naučimo in se zboljšamo, ko jih upoštevamo. Ko pa sva se ujeli je bil tečaj več kot odličen in se ji lahko samo zahvalim za ure, ki so prehitro minile.

Začeli smo pri osnovah in nato vse do težjih stvari, kot so portret in figura. Všeč mi je bilo, da smo imeli tudi domače naloge in analizirali vse slike. Vsak tečajnik je bil deležen konstruktivne analize in izvedel kaj je za popraviti in kaj je dobro narejeno. Tudi z opazovanjem drugih izdelkov smo se veliko naučili in spoštovali konkurenco. Nikoli si nisem mislila, da bom risala realistično in začetek spodbude je bil ravno na njenem risarsko slikarskem pripravljalnem tečaju v Novem mestu, ki mi je pokazal, da če znaš dobro risati realistično, boš lahko risal tudi dobro domišljijsko, saj boš točno vedel kako izgleda realizem. Priporočam jo, saj je odlična pedagoginja in učiteljica. Zna pohvaliti in tudi korigirati. Jaz sem se pripravljala na sprejemni izpit ALUO vizualne komunikacije smer ilustracija in sem z velikim trudom, upoštevanjem korektur in nasvetov Martine, odločnostjo, garanjem uspela priti na sprejmne-preizkus nadarjenosti. Opravila sem jih zelo dobro in to navkljub temu, da ne prihajam iz oblikovne šole.

Ne bo vam žal 🙂

 

Živa Dvornik

 

P.s. dodala mag. Martina Hegediš

Naj razložim, da je Živa naredila sprejemni izpit nadarjenosti na smeri Ilustracija na Likovni Akademiji v Ljubljani, kamor so  sprejeli le 8 nadarjenih  študentov  v hudi konkurenci, iz cele Slovenije.